Du har äntligen hittat den neutralt färgade mattan från dina drömmar och fått hem den!

Glada nyheter! Grattis! Läs den här artikeln, då jag ska dela med mig av några tips och tricks för att hålla din beige matta i nyskick. Du kan följa ett av tipsen, eller allihop, men jag rekommenderar att du följer de steg för steg för bästa resultat.

Det första steget

Det första steget för att hålla din matta i nyskick är att ta ut den och skaka den, regelbundet. Att skaka mattan kan få bort smuts och är ett bra sätt att förbereda mattan inför nästa steg – att använda dammsugaren. Vissa områden har regler angående att skaka mattan utomhus, så leta upp dina lokala regler för att se till att allt går rätt till. Om det inte är ett alternativ för dig att skaka mattan kan du gå direkt till steg två.

Andra steget

Det andra steget för att hålla din beige matta som ny är att se till att dammsuga en flera gånger i veckan. Att dammsuga din matta hjälper till att få bort smuts, vilket annars kan ge din matta ett nedgånget utseende. Regelbunden dammsugning hjälper också till att ta bort allergener som kan irritera personer som är känsliga för smuts eller mögel. Om du har husdjur kan du använda en hård borsta för att få bort päls innan du dammsuger. Dammsugare är toppen, men de tar inte alltid upp all päls, och för mycket hår i din dammsugare kan täppa till den eller orsaka allvarliga mekaniska problem.

Tredje steget

Nästa steg för att se till att din beige matta ser helt ny ut är att se till att vända mattan var tredje månad. Solljus och fötter kan nöta ned vissa delar av mattan och få den att se äldre ut än den egentligen är! Bara vänd den 180 grader eller flytta den till ett annat ställe i rummet för att förhindra detta.

Sist men inte minst

Det sista steget för att hålla din nya matta ren och fräsch är att se till att dina besökare tar av sig skorna och att husdjuren inte går på den med smutsiga tassar. Om du får smuts eller lera på den ska du låta lera torka innan du försöker ta bort den. När leran är torr ska du blanda en tesked milt tvättmedel med ca två deciliter ljummet vatten och försiktigt trycka på fläcken tills den försvinner. Du kanske behöver upprepa det här steget några gången innan smutsen eller leran har försvunnit helt.

Om du följer de här stegen som jag har gett dig, kommer din matta se helt ny och vacker ut väldigt länge. Om du letar efter att köpa en beige matta eller vill ersätta din gamla matta med en ny kan du kolla in TrendCarpet och deras otroliga variation och utmärkta priser.