Matot eivät ole vain koristelua varten, vaan ne toimivat mainiosti myös huoneen äänieristyksessä, kaatumisten estämisessä ja tilojen lämmittäjinä. Halusitpa sitten ostaa harmaita, sinisia, oransseja tai muun värisiä mattoja, verkko on pullollaan mattokauppoja, jotka tarjoavat juuri tarvitsemasi värin tai väriyhdistelmän. Seuraavat vinkit auttavat sinua hankkimaan täydellisen maton.

Tiedä huoneesi koko

Ensinnäkin on tärkeää tietää huoneesi mitat. Ethän halua tuoda kotiisi ylisuurta mattoa, joka ei mahdu huoneeseen kuvittelemallasi tavalla. Maton ei koskaan tulisi myöskään olla liian pieni. Esimerkiksi ruokailusalin maton tulisi olla riittävän suuri, jotta tuolit mahtuvat siihen mukavasti. Mikäli sinulla on suurempi tila, harkitse useamman pienemmän maton ostoa erotellaksesi eri asuintilat. Pienet matot sopivat mainiosti myös makuuhuoneisiin.

Osta matto ennen huonee koristelua

Matot ja ryijyt tuovat sävyä koko sisustukseen. Ne on kuitenkin hyvä valita väriä, kuviota ja budjettiasi ajatellen. Koska matot ovat huoneen sielu, huonekalujen, väriteeman ja muiden asusteiden tulisi sopia niiden kanssa yhteen. Sisustusprosessistasi tulee huomattavasti helpompi, jos ostat maton ensin.

Oletko ostamassa useampaa mattoa/ryijyä samaan tilaan?

Mikäli kyllä, valitse värejä, tyylejä ja kuvioita, jotka täydentävät toisiaan. Muuten tila näyttää hämmentävältä ja epähallitulta.

Harkitse elämäntyyliäsi

Mikäli sinulla on lapsia tai lemmikkieläimiä, mattosi kuluu helpommin. Tällöin on järkevää hankkia villaisia mattoja ja ryijyjä, sillä ne ovat helpommin puhdistettavissa. Mitä tulee värivalintoihin, on järkevää valita väri, joka peittää väistämättömät läikyt ja tahrat.

Tiedä tyylisi ja designisi

Matot ovat sisustuksesi tunnelmanluoja ja oikean tyylin, värin ja designin valitseminen on tärkeää. Pidätkö enemmän perinteikkäästi, kukkaisesta vai modernista? Anna luovuutesi virrata ja yhdistele tyylejä. Kunhan et anna mennä täysin överiksi.

Oikean värin valinta

 

Tummat ja kirkkaat värit näyttävät paremmilta suuremmissa tiloissa. Toisaalta pienempi tila näyttää mainiolta pastellisissa väreissä. Voit ostaa harmaita mattoja pieniin tiloihin, mutta valita vaaleamman harmaan ja muuntaa yksinkertaisen tilan tyylikkääksi tilaksi, joka tekee vaikutuksen vieraisiisi.

Valitse mattotarjoajasi viisaasti täällä

Vaikka nykypäivänä mattojen jälleenmyyjiä on paljon, heistä jokaiseen ei kuitenkaan voi luottaa. Tue yrityksiä, joilla on vakiintunut maine ja jotka tunnetaan myös rajojen ulkopuolella. TrendCarpet on yksi yrityksistä, joka on levinnyt yli 8 maahan. Tunnettujen yritysten etuna on laaja valikoima ja ammattitaitoinen henkilökunta, jotka mielellään vastaavat mattojen puhdistusta ja ylläpitoa koskeviin kysymyksiisi.